Bemutatkozás   Elérhetőségek   Látnivalók   Szállás   Gasztronómia  
Szabadidő
Magyar Deutsch English
29 °C
 

Látnivalók

Alsóújlak
Alsóújlak A Hegyhát északi oldalában, a Csörnöc és a Rába ártere mellett fekszik. Egyik fő nevezetessége a régi temetőben, a falun kívül álló román stílusú Szent Péter és Pál tiszteletére emelt kápolna.
Tovább »
 
Csákánydoroszló
Csákánydoroszló A település a 8-as főút mellett, Szentgotthárd, és Körmend között található, a Rába folyó völgyében az Őrségi Nemzeti Park északi kapujában.
Tovább »
Csehimindszent
Csehimindszent A falu Vasvártól keletre, szép természeti környezetben fekszik. Itt született Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország utolsó hercegprímása. Az új plébániaépületben vendégszobák várják a zarándokokat.
Tovább »
 
Daraboshegy
Daraboshegy Daraboshegy hazánk legkisebb községei közé tartozik. A falu közepén áll az Y ágú tölgyfából készült, fazsindelyes harangláb, mely műemléki védettséget élvez.
Tovább »
Döröske
Döröske A település keleti részén a Bogrács-patak hangulatos kis völgyében tavat duzzasztottak.  Az ide látogatók egy Tóparti pihenőt találnak a parton, ahol sütögetni, horgászni,
Tovább »
 
Egyházasrádóc
Egyházasrádóc A község a Nyugat-dunántúli Régióban, az osztrák határhoz közel, az Őrség kapujában található. A település turisztikai vonzerői az Árpád-kori eredetű római katolikus templom,
Tovább »
Gersekarát
Gersekarát A Gersekarátért Baráti Kör 2004 óta működtet Turisztikai Információs Pontot a településen, ahol számos helyi és térségi kiadvány megtalálható, továbbá kerékpárkölcsönzés is lehetséges.
Tovább »
 
Győrvár
Győrvár A Vasi Hegyhát déli peremén, Zala megye határán fekszik Győrvár.  A Rákóczi-szabadságharc idejére esik a településhez köthető legfontosabb történelmi esemény:
Tovább »
Halastó
Halastó Halastó a Vasi Hegyhát déli peremén, a Bük-patak mentén fekszik; Körmend, Vasvár és Zalaegerszeg térségének középpontján. Nevét a Bük-patakon létesített halastóról kapta.
Tovább »
 
Hegyhátszentjakab
Hegyhátszentjakab Az Őrség északkeleti csücskében fekszik. Nevét a legenda szerint a szentgotthárdi csatában jeleskedő Jakab vitézről nyerte. A falut ma már jobbára a mellette kiépített Vadása tóról ismerik a látogatók.
Tovább »
Hosszúpereszteg
Hosszúpereszteg A település két tájegység, a Kemeneshát és a Hegyhát találkozásánál terül el. Kiemelkedő turisztikai terméke a Szajki-tavak. Sűrű erdővel körülvéve hat tó kínálja a vizet kedvelők számára a változatos pihenést.
Tovább »
 
Kám
Kám
A település egyik látványossága a Szent András templom, mely ma műemlék jellegű épület. Továbbá fontos megemlíteni az itt található Jeli arborétumot,
Tovább »
Kemestaródfa
Kemestaródfa A falu Körmendtől 5 km-re nyugatra fekszik, A Pinka és a Strém patakok összefolyásánál. A település kiemelkedő turisztikai látnivalója a Miród-forrás Mária Kegyhely.
Tovább »
 
Kneipp-témaút a Vasi Hegyháton
Kneipp-témaút a Vasi Hegyháton
Magyarország egyetlen Kneipp-módszerre épülő témaútja a Vasi Hegyhát 13 településén, 19 helyszínen várja az érdeklődőket.
A Sebastian Kneipp által az 1800-as években kidolgozott egészségmegőrző- és természetgyógyászati módszer 5 alapelemét
Tovább »
Körmend
Körmend Körmend számára a legfontosabb turisztikai értéket a Batthyány kastély jelenti. Benne jelenleg a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, Színház és időszaki kiállítótermek működnek.
Tovább »
 
Körmend – Horvátnádalja
Körmend – Horvátnádalja Körmend és Horvátnádalja között, a Rába és a Pinka folyók árterén található a Dobogó nevű ligeterdő, mely a megye egyik legjelentősebb tőzikés helye.
Tovább »
Nádasd
Nádasd Európa egyik ősi kereskedelmi és hadiútja, a Baltikumot Itáliával összekötő Borostyánkőút vezetett az Árpád-kori Nádasd nyugati határában. Maradványai a falu területén ma is láthatóak.
Tovább »
 
Nagymizdó
Nagymizdó A település turisztikai látnivalói közé tartozik a Vadászudvar, a borospincék és az őskori várdomb. 
Tovább »
Oszkó
Oszkó A község Vas megye déli részén, lankás dombok által határolt medencében helyezkedik el. Egyik fő látnivalója a Szent György tiszteletére emelt római katolikus templom.
Tovább »
 
Őrimagyarósd
Őrimagyarósd Vas megye déli részén, az Őrségben található. Turisztikailag fontos említeni a várdombot, melyen védősáncok és kilátó található a községre, a XIX. században épült evangélikus templomot
Tovább »
Petőmihályfa
Petőmihályfa Petőmihályfa Vas megyében, a  Vasi Hegyhát dombokkal, patakokkal tagolt festői vidékén, Vasvártól 8 km-re elterülő kis település. Északról a Rába árteréből kimagasló dombhát, Délről a Sárvíz patak határolja. A település fejlesztését az itt élők életminőségének javítását, a közösségi élet fellendítését a Petőmihályfai Baráti Kör látja el.
Tovább »
 
Püspökmolnári
Püspökmolnári Vasvár és Szombathely között fekszik. A molnári temetőben nyugszik Festetics György, a családnak egykor kastélya is volt a faluban.
Tovább »
Rábahidvég
Rábahidvég A település természeti értékét a Rába folyó jelenti, számos holtággal, mocsaras területtel, gazdag növény-és állatvilággal.
Tovább »
 
Rönök
Rönök Rönök híressége a majdnem az országhatár vonalán álló Szent Imre templom, amely megújított formájában látható. A templom részben azért vált híressé, mert kiérdemelte a "Magyarország leggyalázatosabb temploma" címet.
Tovább »
Szarvaskend
Szarvaskend Fő turisztikai látványossága a Sibrik-kastély. A falu szomszédságában lévő Király- és Sas-hegyen védett népi pincék és présházak láthatók, s a településen áthalad az Országos Kéktúra útvonala.
Tovább »
 
Szőce
Szőce A község legnagyobb műértéke az Árpád-kori Szent András plébániatemplom. Valamint fontos megemlíteni a tőzegmohás láprét természeti kincseit is.
Tovább »
Vasalja
Vasalja A település neve a középkorban Pinkaszentkirály volt. Legismertebb műemléke a falkutatás után helyreállított árpád-kori templom, melynek titulusa Szent István király.
Tovább »
 
Vasvár
Vasvár Legjelentősebb műemléke a középkori eredetű domonkos templom és kolostor épületegyüttese. A település múltjához kapcsolódik a Római- vagy újabb nevén Vasvári sánc is.
Tovább »
Zsennye
Zsennye A Rába mentén, a Sorok pataknak a Rábába torkollásánál fekszik. Egyik fő nevezetessége a Bezerédy-kastély, mely ma művésztelepként szolgál. Említésre méltó a Fish Farm,
Tovább »
 


Hírlevél
feliratkozás | leiratkozás
Copyright © 2012. Vasihegyhat-rabamente.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu