Bemutatkozás   Elérhetőségek   Látnivalók   Szállás   Gasztronómia  
Szabadidő
Magyar Deutsch English
22 °C
 

Túratippek

Hegyháti Teljesítménytúrák
nformáció:
Vasvári Természetjáró Sportegyesület
E-mail: vasvaritse@gmail.com
Honlap: www.vasvaritse.hu
A teljesítménytúrák helyszíne a Vasi Hegyhát, melyek útvonalát egyénileg és csoportosan bármely időpontban teljesítheti. Szervezett időpontja 2014. szeptember 13., amikor a résztvevők emléklapot, kitűzőt kapnak. (Az útvonal leírásban szereplő ellenőrzési pontok csak ezen a napon működnek.)
A túrák során a hangulatos településeken kedves emberekkel és számos látnivalóval találkozik a résztvevő. Jó lehetőség azoknak is, akik csak egy kellemes, megerőltetés nélküli, hosszabb sétát szeretnének tenni.
 
Hegyhát 10
Táv: 10 km
Jelzés: zöld sáv, sárga kereszt, piros sáv
Szintemelkedés: 76 m
Szintidő: 3 óra
Indítás: 8-11-ig
 
Útvonal leírás:
A vasvári kempingtől a város felé indulunk és a zöld sáv jelzést követjük. Amikor a 74-es számú úthoz (Győrvári utca) érünk, kissé balra a Pácsonyi utcában haladunk tovább, majd az első kereszteződésnél jobbra fordulunk a Munkácsy utcába. Az utcát elhagyva érünk az első ellenőrző ponthoz, mely után balra kanyarodunk a sárga kereszt jelzésre. Amikor kiérünk az aszfaltos útra, balra kanyarodunk, és Vasvár irányába indulunk el a piros sáv jelzésen. Hamarosan bekanyarodunk jobbra a Hármashegy IV. nevű hegybe, amelyik útnak a végén a TIR büfénél lesz a második ellenőrző pont. A piros sáv jelzésen érünk a vasútállomáshoz, majd a Mártírok utcán haladva érünk vissza a kempinghez.
 
Hegyhát 20
Táv: 20 km
Jelzés: zöld sáv, piros kereszt, zöld rom
Szintemelkedés: 146 m
Szintidő: 6 óra
Indítás: 8-10-ig
 
Útvonal leírás:
A vasvári kempingtől az első ellenőrző pontig a Hegyhát 10 útvonalán haladunk, majd egyenesen megyünk tovább, át a pácsonyi szőlőhegyen. A vasúti síneken áthaladva balra (kőkereszten a jelzés), Pácsony felé fordulunk. Az aszfaltos útra kiérve jobbra kanyarodunk a pácsonyi vasútállomás felé. Átjáró előtt balra kanyarodunk, itt lesz a második ellenőrző pont. A vasútállomás mellett tovább haladva a piros kereszt jelzés is becsatlakozik, a kereszteződésnél jobbra kanyarodunk, innét a piros kereszt jelzés lesz a harmadik ellenőrző pontig. A 74-es úton áthaladva egyenesen az erdőben folytatjuk utunkat. Egy éles jobbra kanyar után idővel egy nagyfeszültségű vezeték alatt is áthaladunk, így érjük el a harmadik ellenőrző pontot a Vaskapunál. Ezután a zöld rom (L) jelzést követjük. Egy éles kanyar után elérjük a szeméttelepet, ami után balra, az ismert, zöld sáv jelzésen érünk vissza a városba.
 
Hegyhát 30
Táv: 30 km
Jelzés: zöld sáv, piros kereszt, sárga sáv
Szintemelkedés: 209 m
Szintidő: 9 óra
Indítás: 7-9-ig
 
Útvonal leírás:
A vasvári kempingtől a második ellenőrző pontig a Hegyhát 20 útvonalán haladunk. A pácsonyi vasútállomás mellett tovább haladva a piros kereszt jelzés is becsatlakozik, a kereszteződésnél balra kanyarodunk, a zöld sáv jelzésen Győrvárra érkezünk. A győrvári Teleházban lesz a harmadik ellenőrző pont. A falun végig haladva, a templomnál kanyarodunk jobbra, a sárga sáv jelzést követve. A 74-es számú utat ismét keresztezzük (Birkás Pálinkaháznál), így érjük el a hegyhátszentpéteri tájházat, ahol a negyedik ellenőrző pont lesz. Itt frissítő várja a túrázókat. Az aszfaltos úton haladva tovább elérjük Petőmihályfát, a falu központjában, a kereszteződésnél egyenesen megyünk tovább, majd egy szűk ösvény vezet fel egy szántóföldhöz, mely a petőmihályfai szőlőhegyhez vezet. A kápolnánál lesz az ötödik ellenőrzőpont. A kápolna után piros sáv mutatja az utunkat. Az aszfaltos úton áthaladva, hamarosan jobbra kanyarodunk egy hosszú, széles szekérúton. A piros sáv jelzést követve lesz egy derékszögű jobbra kanyar, ezután érjük el a Rumi erdészházat, ahol a hatodik ellenőrző pont lesz. A jelzést követve beérünk Kismákfára, ahol jobbra kanyarodunk, majd a temetőnél balra, a Szentkúton érkezünk a célba.
 


Hírlevél
feliratkozás | leiratkozás
Copyright © 2012. Vasihegyhat-rabamente.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu