Egészség, wellness


A térség két kisvárosában található termálfürdők lehetőséget nyújtanak a túrázás, kirándulás során elfáradt utazóknak, hogy kipihenjék fáradalmaikat, regenerálódjanak, valamint feltöltődjenek az itt tartózkodásuk hátralévő napjaira.

Szentkút Fürdő

Vasvár, Fürdő u.
tel:+36 94/371-462
titkarsag@vasvar.hu
www.vasvar.hu

Páratlan természeti környezetben – a szentkúti ősbükkös tövében – kiépített családias hangulatú fürdőben a három, vízforgató berendezéssel ellátott medence fiatalok és idősek igényeit egyaránt kielégíti. A feszített víztükrű termál-, pancsoló-, valamint úszómedence kristálytiszta vize 2500 méter mélyről ered.
TOVÁBB…

A régióban a legkedvezőbb belépőjegyárakkal várjuk kedves vendégeinket a Szentkút fürdőbe, ahol a béke, a nyugalom, a természet és a termálvíz gyógyító ereje egy helyen megtalálható.


MJUS World Resort&Thermal Spa

Körmend, Rákóczi F. u. 154.
+36 94/514-112
info@mjusworld.com
www.mjusworld.com

A Körmend határában található szálloda és a hozzá tartozó termálpark az év minden napján várja a kikapcsolódni vágyókat. A park összesen 1800 m2 vízfelülettel, számos medencével, szaunával és gyermekszolgáltatással szolgálja a vendégek pihenését.
TOVÁBB…

A fürdőt a szállóvendégek mellett a napi látogatók is használhatják.


Hegyháti Kneipp térség

Kneipp térség érintett települései: Alsóújlak, Csehimindszent, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Kám, Mikosszéplak, Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa, Rábahídvég, Szemenye, Vasvár

Magyarország egyetlen Kneipp-módszerre épülő témaútja a Vasi Hegyhát 13 településén, 19 helyszínen várja az érdeklődőket.
TOVÁBB…

A Sebastian Kneipp által az 1800-as években kidolgozott egészségmegőrző- és természetgyógyászati módszer 5 alapeleme a víz, a gyógynövények, a táplálkozás, a mozgás és a lelki egyensúly. Ezt az 5 alapelemet bemutatva jött létre a hegyháti témaút, melyet bejárva és kipróbálva aktívan tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében, mindezt úgy, hogy eközben a térség sokszínű épített- és természeti örökségeit is megismerjük.

A térség valamennyi Kneipp-objektumának meglátogatása és kipróbálása ingyenes, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy mind a hozzánk látogatók, mind a helyi lakosok életében a mindennapi tevékenységek részévé váljon az egészségtudatos magatartás.

A helyszínek egyénileg, autóval vagy kerékpárral egyaránt megközelíthetők.

Kiemelt Kneipp-objektumok:

Csehimindszent, Fő u. (47.046887, 16.955211): könyöklő, lábáztató

Hegyhátszentpéter, Béke u. 11. (Könyvtár udvara): gyógynövénykert, könyöklő, taposó, lábáztató

Olaszfa, József Attila u. 1. (Kneipp Vizesház): gyógynövénykert, könyöklő, lábáztató, Kneipp túra

Oszkó, Molnár Antal u. 1. (Faluközpont): Kneipp-szoba, taposó, lábáztató, könyöklő

Oszkó, szőlőhegy (47.043319, 16.902338): vizes játszótér, táplálkozási piramis, meditációs kápolna, gyógynövény labirintus

Petőmihályfa, Kossuth u. 3.: taposó, lábáztató, könyöklő, napóra

Rábahídvég, Bertha György u. (47.066871, 16.744599): taposó, lábáztató, könyöklő, napóra