Hegypásztor Erdei Iskola és Turistaszállás

Oszkó, Molnár Antal u. 4.
+36 94/573-166
hegypasztor@oszko.hu
www.hegypasztor.hu

Oszkó környékén több száz éves tradíciója van a szőlőművelésnek. Az 1700-as évektől vannak jelen a szőlőhegyen a hagyományos építésű borona-, fonott- és vert falú, zsúpfedeles présházak. A felújított épületek közül több ma szálláshelyként funkcionál.

alsó szint:

  • 10 ágyas szoba (5 db emeletes ágy)

felső szint:

  • 6 ágyas szoba (2 db emeletes, 2 db különálló ágy)
  • 4 ágyas szoba (1 db emeletes, 2 db különálló ágy)
  • 3 ágyas szoba (1 db emeletes, 1 db különálló ágy)

3 szobában matracok elhelyezésére biztosítunk lehetőséget. A 4 szobához 1-1 WC és 2-2 zuhanyzó tartozik.

A konyhában hűtőszekrény, tűzhely, mosogató és edények állnak vendégeink rendelkezésére. Az épület tornácán padok és asztalok várják a pihenni vágyókat.

Jól kiépített tűzrakóhelyünk van, amihez tűzifát és bográcsot biztosítunk. Két kemence is található a területen, melyek használatát- némi előismerettel – a vendégek önállóan is kipróbálhatják.

A Hegypásztor Pincék között járva megtudhatjuk mi az a paticsfal, a bálványos faprés, a „kölkes” fazár, a tóka, és hogyan készül a zsúptető.

Az őshonos gyümölcsfajták mellett a régi és az új szőlőültetvény bemutatásával, tanösvény-bejárással, erdei iskolás programokkal, helyben készült ételekkel és természetesen zamatos borokkal várják a Hegypásztor Kör tagjai a kedves vendégeket. A különleges természeti környezetben, ahol turistaszállás is működik, évente több alkalommal mulatságot szerveznek.