Bemutatkozás   Elérhetőségek   Látnivalók   Szállás   Gasztronómia  
Szabadidő
Magyar Deutsch English
29 °C
 

Aktívan a természetben

Döröskei tó
A falutól alig 3 km-re található a Döröskei tó, melyet a falu után kezdődő erdőn át gyalog vagy kerékpárral érdemes megközelíteni.
Térkép

Nagyobb térképre váltás
Döröske alatt a Csörnöc/Herpenyő és a Rába közötti távolság körülbelül 3 km. A Berek felett a tájat uralva áll a 225 méter magas Kápolnadomb, A 8-as főútról érkezve, már messziről szembetűnik a templom. Ettől délre helyezkedik el a falu, melynek házai a Malom patak völgyébe is leereszkednek. Egy szűk kis utcán jutunk le ebbe a völgybe, ahol a Malom patak vizét 1976-ban tóvá duzzasztották. Ez a tó már évtizedek óta turisztikai központ. Bár az elmúlt években nagyon leromlott az állapota, a faluban működő faluszépítő civil szervezet pihenőparkot hozott létre a partján, mely kellemes hangulatával várja a kirándulókat.
 

A tó két oldalán domb húzódik, mely így körül öleli a víztározót. A tó keleti oldalán emelkedi a szőlőhegy, mely 244 méteres magasságával a község legmagasabb pontját is hordozza (Öreghegy). Itt szőlősök, gyümölcsösök, pincék, nyaralók sorakoznak. Tavasszal kezd benépesüli a hegy, nyaranta pedig többszörösére dobja a falu létszámát. Mostanában már egyre többen érkeznek ide a városokból, és vesznek itt telkeket, melyekre szép, új házakat építenek fel nyaralónak. A szőlőhegyet elhagyva ismét egy völgy kerül utunkba csobogó, csörgedező patakokkal, erdő tarkította lejtőkkel.


Hírlevél
feliratkozás | leiratkozás
Copyright © 2012. Vasihegyhat-rabamente.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu