Bemutatkozás   Elérhetőségek   Látnivalók   Szállás   Gasztronómia  
Szabadidő
Magyar Deutsch English
29 °C
 

Aktívan a természetben

Farkincás Horgásztó
Püspökmolnári
Információ: Vasi Kapás Bt.
Baumgartner Tibor (30/552-7402)
Somogyi Lajos (30/277-0537)
Halőrház telefonszáma: (06/30463-8876)
Honlap: www.farkincasto.hu
A Farkincás-tó a Vas megyei Püspökmolnári község határában terül el. A festői szépségű tó egyaránt élményt nyújt a horgászoknak és a természet szerelmeseinek.
 

 
A tó bojlis jellegéből adódóan nagyszámú rekordlistás ponty és amur élőhelye. A pontyok legöregebbjei meghaladják a 27 kilogrammos súlyt, de amurból is mérlegeltek már 26 kilogrammot átlépő példányt. Főbb érdekességek egyike a 10 kilogrammos fehér koi, valamint a 30 kilogrammos albínó busa.
 
A rablóhalak közül sem ritkaság a 10 kilogrammot meghaladó csuka és süllő. Ritkább vendég a compó és néha harcsa is mutatja magát. Sajnos az előző évek maradványa a törpeharcsa, mely ellen törpeharcsacsapdákkal és folyamatos ivadék irtással harcolunk. Már a törpeharcsák természetes ellenségei, a feketesügérek is gazdagítják tavunk halfaunáját.
A Püspökmolnári Farkincás, bojlis tó. A bojlizás alapelve: FOGD MEG és ERESZD VISSZA! A kíméletes bánásmód és a fényképezés utáni azonnali visszaengedés minden idelátogató horgásznak érdeke, hogy minél többen átélhessék egy 20 kilogramm feletti hal megfogásának felejthetetlen élményét.
A stég használata illetve a csónakos horgászat nem megengedett! A bojlis horgászok hozott csónakból etethetnek. Jegyváltás helyben a halőrháznál! Itt csali és etetőanyag is kapható. Az éjszakai horgászatra előzetes egyeztetés után sporthorgász jeggyel van lehetőség, a sátorhely pedig ingyenes. További információkért érdeklődjön a tulajdonosoknál a fenti telefonszámokon.

Jegyváltás: helyben a halőrháznál!
 
Részletek:
Víztípus: régi kavicsbánya
Területe: 8 hektár
Átlag mélysége:1,5 méter
Meder: kavicsos


Hírlevél
feliratkozás | leiratkozás
Copyright © 2012. Vasihegyhat-rabamente.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu