Bemutatkozás   Elérhetőségek   Látnivalók   Szállás   Gasztronómia  
Szabadidő
Magyar Deutsch English
27 °C
 

Múzeumok, Kiállítóterek

Domonkos Kolostor és Múzeum
9800 Vasvár, Kossuth u. 1.
Tel.: +3694/573-220, Fax: +3694/573-219
E-mail: info@dominicana.hu
Honlap: www.dominicana.hu
Térkép

Nagyobb térképre váltás
Vasvár legjelentősebb műemléke a középkori eredetű domonkos templom és kolostor épületegyüttese, mely ma részben egyházi, részben világi célokat szolgál. Többek között itt működik a Múzeum és a Zarándokszállás. 
 

 
A Domonkos Kolostor és Múzeum interaktív kiállításai izgalmas időtöltésre adnak lehetőséget. A múzeumban megtekinthető a domonkos rendtörténeti gyűjtemény anyaga és egy középkori megyetörténeti kiállítás, mely felnőttek és gyermekek számára is érdekes interaktív időutazást kínál. Látható egyebek között az úgynevezett Vasvári sánc makettje, beléphetünk egy középkori lakótérbe, ahol számos használati tárgy és korabeli ruhák kipróbálására van lehetőség. A terem ablakain kinézve középkori Vas megyei városokat láthatunk korai ábrázolások alapján megfestve. Egy középkori templombelsőt bemutató helyiség falain pedig Vas megye legszebb freskói jelennek meg. A templom padlóját egyes helyeken meg lehet bontani, alatta sírok rejtőznek, amelyeket a gyerekek maguk tárhatnak fel.
A felújított épületrészben Török Richárd szobrászművész hagyatékából összeállított kiállítás mellett ma már egy műemlékkönyvtár és egy rekonstruált szerzetesi cella is várja a látogatókat.
A 40 fő befogadására alkalmas, 8-12 személyes szobákkal, közösségi teremmel, közös vizesblokkal ellátott zarándokház egyaránt fogad egyházi-, ifjúsági- és turistacsoportokat előzetes bejelentkezést követően.


Hírlevél
feliratkozás | leiratkozás
Copyright © 2012. Vasihegyhat-rabamente.hu. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu