Vendéglátóhelyek

A Vasi Hegyhát-Rábamente térségére jellemző ízek, tradicionális ételek több helyen megkóstolhatók. Számos településen találkozunk olyan mezőgazdasági őstermelőkkel, helyi termelőkkel, akik saját gazdaságuk területén fogadják a látogatókat, hogy a vidéki gasztronómia mellett megismerhessék a termékek előállításának lépéseit.

Birkás Pálinkaház és konferenciaterem

Győrvár, 435 hrsz.
+36 30/375-2267
info@birkaspalinka.hu
www.birkaspalinka.hu

A Vasi Hegyhát dimbes-dombos vidékén ősidők óta növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az itt élő emberek. Családi vállalkozásunk 1990 óta pálinka bérfőzéssel, 2006 évtől kereskedelmi főzéssel, valamint vendéglátással foglalkozik.
TOVÁBB…

Győrvári pálinkafőzdénkben a pálinka hagyományos kétlépcsős kisüsti lepárló rézüstben, fatüzeléses rendszerben, valamint modern egylépcsős oszlopos lepárlóval készül.
A gyümölcs termelésétől a palackozásig mindent családi vállalkozásunk végez. Így tudjuk garantálni minden egyes üveg kitűnő minőségét. A hagyományt és minőséget őrizve termékeink a család nevét viselik.

Győrvári Pálinkaházunkban szeretettel várjuk vendégeinket, ahol lehetőség nyílik a termelést megtekinteni, az alapanyag-feldolgozástól a pálinkafőzés rejtelmein keresztül egészen a palackozásig.
Pálinkakóstolónk során a Vasi Hegyhát gyümölcsei csábítják vendégeinket. A hagyományos pálinkák mellett az ínyencek különleges vad gyümölcsökből készült 48%-os, illetve 40%-os alkoholtartalmú pálinkákat is kóstolhatnak, és megismerkedhetnek ágyas- és mézes termékeinkkel is, elcsábulva egy pálinkás kalandra. Fogyasztásuk feledhetetlen élményt ígérő felfedezőút az ízek és illatok világában.

A Birkás Pálinkaház és Konferenciaterem várja kedves vendégeit! A közel 140 főt befogadó klimatizált projektoros konferenciatermünkben megrendezheti céges továbbképzéseit, bankettjét, továbbá családi és baráti összejöveteleit.
A bejelentkezett csoportok számára szakember által vezetett pálinkakóstolót szervezünk, igény esetén helyi ételspecialitásokkal. Kiegészítő programként vendégeink megtekinthetik a termelést az alapanyag feldolgozástól a pálinkafőzés rejtelmein keresztül egészen a palackozásig.


Őshonos Állatpark

Alsóújlak, Csurgó utca 38.
+36 30/490-1113
terka59@freemail.hu
Őshonos állatpark

A többhektáros állatpark Alsóújlak falu határában, a románkori temetői templom és a szőlőhegy közelében található.
TOVÁBB…

Programok: Tájmegőrző állattartás bemutatása szakvezetéssel (mangalica, szürkemarha, bivaly, juh, ló, kecske, stb.). Mangalicából készült ételek kóstolója: szalonna, töpörtyű, kolbász, bográcsgulyás, disznótoros. 

Gyermekprogramok, vetélkedők, lovas kocsikázás, természetjáró túrák: Katonák-útja, Jeli Arborétum.

A létesítmény előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe 10-45 fős csoportok részére.


Édes Vidék Cukrászműhely

Oszkó, Rákóczi F. u. 51.
+36 30/819-0331
Édes Vidék Cukrászműhely

Magas minőségű alapanyagokból, adalékanyagok nélkül, hagyományos technológiával készülnek cukrászati és csokoládé termékeik.
TOVÁBB…

Vállaljuk céges és családi rendezvények, esküvők cukrászati termékeinek sütését. Termékeink között megtalálhatóak a klasszikus és a modern ízek is, a készítés során előnyben részesítjük helyi alapanyagokat és a hagyományos technológiákat. Újdonságunk a pálinkával és likőrrel készült tej-, ét-, és fehér csokoládés bonbonjaink.


Határmenti Vinotéka

Oszkó, Molnár Antal u. 4.
+36 94/573-166
hegypasztor@oszko.hu
www.hegypasztor.hu

Az Oszkó község központjában kialakított Vinotékában közel 40 borász több mint 150 fajta borát kóstolhatják és vásárolhatják meg az érdeklődők. A bemutatásra kerülő borok és borászok négy Nyugat-magyarországi borvidékhez (Balatonmelléke, Zala, Somló és Kőszeg-Vaskeresztes) tartoznak.
TOVÁBB…

A bejelentkező csoportok számára szakember által vezetett borkóstolókat szervezünk, igény esetén hideg vagy meleg étkezéssel.

A program kiegészíthető szőlőhegyi sétával, ahol megismerhetik többek között többszáz éves présházainkat, a zsúpkészítés munkafázisait, kóstolhatnak helyi termékeket (pálinka, méz, lekvár, kemencében sült langalló stb.). Igény esetén szállást is tudunk biztosítani. A programokat előzetes jelentkezés mellett kínáljuk.

Teljes befogadóképessége: 45 fő


Fukszberger Méhészet

Vasvár, Alkotmány utca 77.
+36 30/682-1655
+36 30/592-7638
fukszberger.balazs@gmail.com
www.mezbolt.hu

Családunk 1978-óta foglalkozik méhészettel. Jelenleg 280 méhcsaláddal dolgozunk a vasvári és a gersekaráti méhészetünkben. A szakmai tudás fejlesztése érdekében a családfő elvégezte a zalaapáti méhész szakmunkásképző iskolát, majd a bioméhész képzést, így a hagyományos méhészkedés mellett 10 éve bioméhészettel is foglalkozunk.
TOVÁBB…

Fajtamézek előállítása mellett, különféle gyógynövényes és ízesített termelői mézek, propolisz és virágpor is megtalálható a kínálatunkban. Előzetes egyeztetés után lehetőség nyílik a méhészet meglátogatásra, mézkóstolóra és vásárlásra is.