Weinidylle bor élményrégióA határon átnyúló Weinidylle bor élményrégió létrehozására egy osztrák-magyar Interreg AT-HU pályázat keretében a Weinidylle Naturpark, a Hegypásztor Kör és a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület együttműködésében nyílt lehetőség.

Az élményrégió közös jellegzetessége, hogy a határnak mind az osztrák, mind a magyar oldalára jellemző a szőlőhegyi gazdálkodás, sok helyen találunk hagyományos szerkezetű, idilli présházakat (úgy nevezett “kellerstöckl”), de fellelhetők már újonnan épített, téglából készült modern pinceépületek. Akadnak ezek között műemlékké nyilvánítottak, de találkozhatunk használaton kívüli, elhanyagolt épületekkel is.

A hagyományos borospincék jelenleg alacsony számban működnek szálláshelyként, illetve kerülnek bérbeadásra pinceapartmanként, de számuk folyamatosan növekszik. Elhelyezkedésükből, csendes, meghitt környezetükből adódóan azonban nagyon keresettek, így erre építve kínáljuk a turisták számára a Weinidylle bor élményrégió különleges hangulatú, természetközeli szállásait.

A projekt célja: A természeti és kulturális örökség védelmének, támogatásának és fejlesztésének javítása a fenntartható turizmus koncepciójára támaszkodva.

A projekt teljes költségvetése: 938 978,41 EUR, melyből ERFA támogatás: 836 381,63 EUR.

További információk: www.interreg-athu.eu/hu/weinidylleathu/

Projektpartnerek

Vezetőpartner:

Naturpark in der Weinidylle


További projektpartnerek:

Hegypásztor Kör

Vasi Hegyhát-Rábamente EgyesületProjekt logó:

A Weinidylle bor élményrégió tájékoztató hírlevelei:

2019. évi III. negyedévi hírlevél a Weinidylle bor élményrégióból

2019. évi IV. negyedévi hírlevél a Weinidylle bor élményrégióból

2020. évi I. negyedévi hírlevél a Weinidylle bor élményrégióból


A Weinidylle bor élményrégió kínálatáról, szálláshelyeiről és rendezvényeiről itt tájékozódhat: http://www.weinidylle.at