Weinidylle bor élményrégióA határon átnyúló Weinidylle bor élményrégió létrehozására egy osztrák-magyar Interreg AT-HU pályázat keretében a Weinidylle Naturpark, a Hegypásztor Kör és a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület együttműködésében nyílt lehetőség.

Az élményrégió közös jellegzetessége, hogy a határnak mind az osztrák, mind a magyar oldalára jellemző a szőlőhegyi gazdálkodás, sok helyen találunk hagyományos szerkezetű, idilli présházakat (úgy nevezett “kellerstöckl”), de fellelhetők már újonnan épített, téglából készült modern pinceépületek. Akadnak ezek között műemlékké nyilvánítottak, de találkozhatunk használaton kívüli, elhanyagolt épületekkel is.

A hagyományos borospincék jelenleg alacsony számban működnek szálláshelyként, illetve kerülnek bérbeadásra pinceapartmanként, de számuk folyamatosan növekszik. Elhelyezkedésükből, csendes, meghitt környezetükből adódóan azonban nagyon keresettek, így erre építve kínáljuk a turisták számára a Weinidylle bor élményrégió különleges hangulatú, természetközeli szállásait.

Projektpartnerek:

A Weinidylle bor élményrégió kínálatáról, szálláshelyeiről és rendezvényeiről itt tájékozódhat: http://www.weinidylle.at


Projektrégió