Ezer apró csoda földje

Adventi programok a Vasi Hegyhát-Rábamentén

Változatos adventi kínálattal várják az érdeklődőket a Vasi Hegyhát-Rábamente térségi települések.

Szőcén az Adventi kézműves vásár ideje alatt 13.30-tól a zalaszántói Mézeskalács  Ház tulajdonosával, Drótos Gyöngyivel lehet mézeskalácsot készíteni. 14 órakor a Betlehemi jászol ökumenikus átadása és az Adventi vásár megnyitása, majd a Béri Balogh Táncegyüttes Pásztorjáték című műsorával folytatódik a délutáni program. 

Körmenden 2019. november 30-án szombat délután az Óriási kalendárium kinyitásával kezdetét veszik az adventi programok a Szabadság téren. Az első adventi gyertya meggyújtására 17 órakor kerül sor.

Vasváron is elindulnak az adventi rendezvények. 2019. december 1-én, vasárnap délután 16.30-kor kerül sor az első adventi gyertya meggyújtására. Idén új helyszínen a Nagy Gáspár Művelődési Központ előtti téren. 

Olaszfán a Közösségi házban november 30-án közös adventi koszorú készítés lesz, majd a következő szombatokon mézeskalács készítés, adventi ünnepséget tartanak. Az első gyertya meggyújtása a falu adventi koszorúján november 30-án, szombat délután 17 órakor lesz.  

Felsőmaráci Polgármesteri Hivatal udvarán és a vendégházban Ünnepváró szombatokon, változatos programokra invitálják a látogatókat, érdeklődőket. Lesz textil karácsonyfadísz készítésmézeskalács készítés és írókázás, közös hókifli sütés.

Minden alkalommal egy-egy meghívott vendég színesíti a programot. A rendezvény idején, szombat délutánonként mini kézműves vásárt tartanak, ahol helyi és környékbeli kézművesek termékeit kínálják. 

Vasi Hegyhát - Rábamente