Ezer apró csoda földje

Élménybeszámoló kerékpártúráról

Május 30-án valósult meg a „Tekerj ki a karanténból!” elnevezésű kerékpártúránk, amelyen 31 fő vett részt.

Megosztotta velünk élményeit Fonódi Tamás, aki Zalaegerszegről érkezett hozzánk:

„Tegnap a Vasi Hegyháton voltam egy szervezett bringatúrán (30 km). De oda és hazának is lábon terveztem menni, így össz. 90 km-rel számoltam. Induláskor kicsit hideg volt, de a zsákomba tett friss bundáskenyér melengette a hátamat… 🙂 Okés! Probléma megoldva! 🙂 Pechem volt az erős északi széllel, mivel Vasvárig végig szembe fújt és hű társam maradt… De így is hoztam a 26 km/s átlagot. Időben odaértem, üdvözöltük egymást. Akiknél kellett, ott elvégeztük a szükséges bringa finomhangolásokat. Gergelyt már ismertem korábbról, így gondoltam nem lesz csalódás a gasztrotúra sem! Ez a kedves srác úgy ismer a környéken minden fűszálat, mint a tenyerét! Tudtam, minél több mindent szeretne megmutatni nekünk. Az első ponton volt bőségtál rendesen: bivaly, ló magyar szürke és mangalica termékek! Elképesztő és leírhatatlan, milyen ízük volt!
Guszták és nagyon jól laktattak, az egyszer biztos! De szükség is volt az energiára, mivel az oszkói szőlőhegyig pár huplit még le kellett küzdeni terepen! Oszkót szeretem – nagyon… Sokszor jövök és mindig találok látnivalót, vagy amit fel szeretnék fedezni. Ákos zsúpfedeles pincéjénél megpihentünk. Sajnos ő nem tudott most itt lenni… Ezen az idilli helyen gyorsan elszaladt az idő, de tovább kellett menni. Az olaszfai hegyen már nagyon vártak bennünket! Na itt a panoráma is elképesztő! A helyi vendégvárók is nagyon odatették magukat! Itt étlen-szomjan senki nem maradhatott! A tájban kigyönyörködtük magunkat és frissítettünk. Utána Pácsonyig kerekeztünk, ahol a szőlőhegyen keresztül jutottunk vissza Vasvárra. A menetidőt tartva, pontosan meg is érkeztünk. Itt még Kingáék meghívták a társaságot egy kis pálinka kóstolóra és eszmecserére!
Köszönjük! Mivel későre járt, így elköszöntünk egymástól. Nekem még 30 km volt vissza. Egy látványos naplemente (és egy kisebb elázás) tette fel erre a délutáni gasztrotúrára a koronát!

Köszönöm, hogy itt lehettem!”

[ngg src=”galleries” ids=”43″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]
Vasi Hegyhát - Rábamente