Ezer apró csoda földje

Bioschafhof Elpons

Amikor az egyetemen végzett tanulmányaink végén úgy döntöttünk, hogy mezőgazdasági termelőként szeretnénk élni és dolgozni, sok mezőgazdasági lehetőségre gondolkodtunk. Úgy szerettük volna megtervezni a gazdaságunkat, hogy a munka hosszú távon örömmet okozzon és meg tudjunkélni belőle.

A juhtenyésztés választásának számos oka volt: már volt néhány juhunk, és ezért szereztünk némi tapasztalatot a szülők hobbifarmján. Inkább állatokkal dolgozunk, mint gépekkel. A bárány és bárányhús termelése (jövőbeni opció), a tejtermékek termelése, valamint ezek jó értékesítési lehetősége mind hozzájárult a választásunkhoz.Valamint a mezőket könnyebben lehet bérelni területünkön, mint a mezőket.

A fajta, a termelési módszer, a marketing csatornák és a munkaszervezés megválasztásakor megpróbáljuk megtalálni azokat a módszereket is, amelyek pontosan megfelelnek nekünk és cégünknek.

Vezetett túrák a természetvédelmi parki állományba:

350–400 Carniolan kőjuhunk (egy régi, veszélyeztetett állatállomány) legelészik a természeti park értékes rétein. Ez egy darab gyönyörű, hagyományos kulturális táj, mely számtalan növény és állat számára biztosít élőhelyet.

A saját állattenyésztésben és a gazdaságban végzett gondos levágásnak köszönhetően a legmagasabb minőségű bio bárány találja meg a vásárló.

Látogasson el a nyájakhoz a legelőn, bemutatjuk a terelő kutyákkal végzett munkát.(kérésre kolbászkóstolás vagy bepillantás a filcezésbe).

Vasi Hegyhát - Rábamente