Ezer apró csoda földje

Kolbásztöltési rekord született Győrváron

Vas megye immár hetedik alkalommal rendezte meg a Gasztronómiai Fesztiválját február 8-án. 30 csapat mérte össze tudását, többek között térségi településeink is – Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa, Hegyhátszentpéter, Andrásfa, Gersekarát, Szarvaskend, Telekes és Győrvár. Ezúton gratulálunk Oszkó lelkes csapatának, akik első helyezést értek el a böllérversenyen!

A hagyományos disznóvágáshoz kötődő ételek, a résztvevők gazdagon és változatosan terített asztalai mellett sokan érdeklődtek a nagy esemény, a kolbásztöltési rekordkísérlet iránt is. A töltés folyamatos ellenőrzés mellett már a kora reggeli órákban elindult, sok szorgos kéznek és a támogatóknak köszönhetően. Nem sokkal a déli harangszó után hangzott el a hír, miszerint sikerült Magyarország leghosszabb kolbászának eddigi rekordját megdönteni.

Összesen 3490 méter egybefüggő kolbász készült, ezzel új magyar rekord született Győrváron! A kolbász egy része helyben került kisütésre, melyet a látogatók fogyaszthattak el, egy része pedig a Vas megyei Karitász szervezetéhez került.

A jóízű falatozást zenei programok színesítették. A résztvevők ötletes dekorációkkal készültek, egyesületünk pedig elhelyezte a tagság standjainál a Vasi Hegyhát-Rábamente térségének 2020. évi programajánlóját.

Vasi Hegyhát - Rábamente