Ezer apró csoda földje

Weinidylle bor élményrégió

Projektinformációk

A határon átnyúló Weinidylle bor élményrégió létrehozására egy osztrák-magyar Interreg AT-HU pályázat keretében a Weinidylle Naturpark, a Hegypásztor Kör és a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület együttműködésében nyílt lehetőség.

Az élményrégió közös jellegzetessége, hogy a határnak mind az osztrák, mind a magyar oldalára jellemző a szőlőhegyi gazdálkodás, sok helyen találunk hagyományos szerkezetű, idilli présházakat (úgy nevezett “kellerstöckl”), de fellelhetők már újonnan épített, téglából készült modern pinceépületek. Akadnak ezek között műemlékké nyilvánítottak, de találkozhatunk használaton kívüli, elhanyagolt épületekkel is.

A hagyományos borospincék jelenleg alacsony számban működnek szálláshelyként, illetve kerülnek bérbeadásra pinceapartmanként, de számuk folyamatosan növekszik. Elhelyezkedésükből, csendes, meghitt környezetükből adódóan azonban nagyon keresettek, így erre építve kínáljuk a turisták számára a Weinidylle bor élményrégió különleges hangulatú, természetközeli szállásait.

Projektpartnerek

Vezetőpartner

Naturpark in der Weinidylle

További projektpartnerek

Hegypásztor Kör
Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület

Projekt logó

A projekt célja

A természeti és kulturális örökség védelmének, támogatásának és fejlesztésének javítása a fenntartható turizmus koncepciójára támaszkodva.

A projekt teljes költségvetése

0 EUR

melyből ERFA támogatás:

0 EUR

A Weinidylle bor élményrégió kínálatáról, szálláshelyeiről és rendezvényeiről itt tájékozódhat

RIC Weinidylle

Vasi Hegyhát - Rábamente