Ezer apró csoda földje

Weinidylle bor élményrégió

Wine economy AT-HU projektünkről

wine economy at-hu (ATHU160)
„wine economy at-hu – A kkv-k hálózatosítása és közös fejlesztése a határon átnyúló borélmény régióban”

Dél-Burgenland és Vas megye déli része a gazdaságilag fejletlenebb régiók közé tartozik, a KKV-k között kevés az együttműködés és határon átnyúló hálózatba szerveződés sincs. A kkv-k hasonló problémákkal küzdenek, pl. generációváltás, a vidék elnéptelenedése, stb. A bor és gasztronómia köré felépített idegenforgalom, és a régi borospincék turisztikai szálláshelyekké való átalakítása jelentős fejlődési lehetőség ezeknek a strukturálisan hátrányos helyzetű térségeknek. Ahhoz, hogy a határon átnyúló borélmény régió nemzetközi ismertségét megőrizzük és fokozzuk innovatív, átfogó, igényekhez folyamatosan alkalmazkodó ajánlatpalettára van szükség. Ezt csak a KKV-k alakíthatják ki, amihez viszont a vállalkozók hálózatának kiépítése szükséges a teljes szolgáltatásláncon végighúzódó ajánlat nyújtása érdekében. A cél a gazdaságfejlesztés hatásának és a KKV-k túlélési arányának közös növelése a határtérségben. Ez a KKV-k hálózatosodását, tevékenységeik továbbfejlesztését, új vállalkozások alapítását, ill. a vállalkozások továbbvitelére való motiválást jelenti.

A projektpartnerek által bevonásra kerülő magyar és osztrák KKV-k részvételével megrendezésre kerülő projekttevékenységek által kialakul egy olyan hálózati rendszer, amely a határrégió stakeholdereinek folyamatos kapcsolattartását hivatott elősegíteni.

A kkv-k közös elvek alapján végrehajtott határon átnyúló hálózatosítása és fejlesztése által nő a KKV-k hatékonysága és közös régió-fejlesztés valósul meg. Ezzel a kkv-k megerősödnek, fejlesztési lehetőségeik és túlélési rátájuk egyaránt növekszik.

Alágazatokat (borászok, turisztikai szolgáltatók, őstermelők, éttermek, pékségek, stb.) összefogó és határon átnyúló KKV hálózat létrehozása valósul meg a határon átnyúló borélmény régióban, azzal a céllal, hogy erősítsük a vállalkozói kedvet és képességet az egész projektrégióban.

A projekt követi a Green Deal „termelőtől a fogyasztóig” elnevezésű európai stratégiát és a helyi termékek értékesítésének támogatásával hozzájárul a klímaváltozás elleni küzdelemhez és a biológiai sokszínűség megőrzéséhez.

Beszerzésekhez kapcsolódó dokumentációhttps://vasihegyhat-rabamente.hu/letoltesek/

Projektpartnerek

Vezetőpartner

Naturpark in der Weinidylle

További projektpartnerek

Hegypásztor Kör
Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület

Projekt logó

A wine economy at-hu projektbe bevont szolgáltatókról itt olvashat:

A projektről bővebb információ az alábbi gombra kattintva érhető el

A projekt teljes költségvetése

0 EUR

melyből ERFA támogatás:

0 EUR

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg

Vasi Hegyhát - Rábamente