Ezer apró csoda földje

358700239_590659899888953_402348946507719640_n

Olaszfa felfedezése Sebastian Kneipp nyomán

Információ

A kirándulás során felfedezheted Olaszfát, az aprócska zsákfalut és annak természeti, kulturális értékeit. A helyiek kivételes vendégszeretete mindenkit elkápráztat.

 Érdemes megtekinteni az olaszfai Szent Miklós-templomot, mely egy ősi eredetű műemlék templom, de mielőtt tovább haladnál, a templomdombról letekintve láthatod, hogy körös-körül rengeted erdő van, mely behatárolja ezt a picinyke falucskát.

A körtúra a falu központjában található Kneipp Vizesháztól indul, mely a Vasi-Hegyhát térség egyik kiemelkedő Kneipp pontja, ahol izgalmas, hideg- és melegvizes kezeléseket is kipróbálhatsz. Nem csak a testet, de a lelket is gyógyítják. Innen, elindulva az út kanyarogva bevezet az erdőbe, majd aztán ki, a felejthetetlen látványt nyújtó szőlőhegyre. A változatos táji adottságok, a hely nyugalma és hangulata elvarázsol. A szőlőhegy tetejére épített kilátónál érdemes megpihenned, és azt sem fogod megbánni, ha úgy döntesz, megvárod itt a naplementét, hiszen csodálatos színek, fények várnak rád! Visszafelé, a szőlőhegyről levezető út mellett egy nóniuszménessel is találkozhatsz, mely egy különleges, a mezőhegyesi ménesben kitenyésztett lófajta. A túrát teljes feltöltődéssel zárhatod, mivel a táj szépsége, a közösség kedvessége és a hely harmóniája energiával tölt fel. 

Túra besorolása: könnyű
Túratípus: gyalogos körtúra
Táv: 7,9 km
Szintemelkedés: 139 m
Időigény: 1,5-2 óra

 

Útvonal

Kneipp Vizesház, Olaszfa – kilátó – szőlőhegy –Kneipp Vizesház, Olaszfa

Szervező

Vasi Hegyhát - Rábamente