Ezer apró csoda földje

XXI. Országos Fazekaspályázat és Kiállítás

A Hagyományok Háza, Körmend Város Önkormányzata, a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum és a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár meghirdeti a XXI. Országos Fazekaspályázatot.

A pályázati anyagok beadási határideje, helye: 2020. március 11-12. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum,9900 Körmend,Dr. Batthyány-Strattmann László utca 3. vagy Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1011 Budapest, Fő utca 6.

A pályázati kiállítás nyitása: 2020. május 22. Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum

Pályázati feltételek:

  • A pályázat nyilvános, melyen részt vehet minden fazekas.
  • Pályázni csak olyan alkotásokkal lehet, amelyek más országos szakági pályázatokon vagy zsűri előtt nem vettek részt.
  • A pályázathoz a Hagyományok Háza zsűriadatlapját és a pályázati adatlapot kitöltve, valamint a befizetés igazolószelvényét kell elküldeni a Hagyományok Háza címére (Hagyományok Háza, Népi Iparművészeti Osztály, 1251 Budapest, pf. 23.), és másolatban zárt borítékban a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum címére, Móricz Péter nevére is (9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László utca 3.). Mindkét borítékon kérjük feltüntetni: Fazekaspályázat.
  • A pályázatot a Népi Iparművészeti Bíráló Bizottság értékeli, és az arra alkalmas tárgyaknak zsűriszámot ad. A zsűrizés díja alkotásonként 1500 Ft, melyet csekken vagy átutalással lehet befizetni a Hagyományok Háza bankszámlájára (10032000–01739716–00000000), külön nevezési díj nincs. A bizonylatot, kérjük, mellékeljék a zsűriadatlaphoz. (A csekk és adatlapok beszerezhetők a Hagyományok Házában, a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumban, valamint az adatlapok a Hagyományok Háza honlapjáról letölthetőek.) A tárgyakat az adatlapokon feltüntetett sorrendben be kell sorszámozni.

Az alkotások átvételi időpontja: 2020. március 11-12-én (szerda-csütörtök), 10-16 óráig.

Helye: 9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, Dr. Batthyány-Strattmann László u. 3. Tel/fax: 36-94-410-425, E-mail: muzeum.kormend@gmail.com átvevő: Móricz Péter

(Korlátozott számban a Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeumában (1011 Budapest, Fő utca 6.) 2020. március 11-12-én (szerda-csütörtök) 10-16 óra között várjuk a pályaműveket. Kérjük előre jelezni, aki ide szeretné beadni a pályázati anyagát!)

A pályaművek szállításáról a pályázók gondoskodnak. A postán feladott tárgyakért a szervezők nem vállalják a felelősséget. Az elutasított pályamunkák az eredményhirdetés napján, a helyszínen átvehetők.

A zsűri által kiválasztott alkotásokból a pályázatot meghirdető szervek kiállítást rendeznek Körmenden. A pályázat eredményhirdetésére a kiállítás megnyitásakor kerül sor. A legkiemelkedőbb alkotások díjazásban részesülnek.

Az alkotásokat a kiállítás bontását követően, szeptember elején lehet majd elszállítani Körmendről. Az Élő Népművészet kiállításra kiválogatott tárgyakat mi szállítjuk fel Budapestre, ugyanekkor – e-mailben elküldött kérésre – felszállítjuk Budapestre, és itt lehet átvenni (1011 Budapest, Fő utca 6.) azokat a tárgyakat is, melyeket nem Körmendről kívánnak az alkotók elvinni.

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítást a Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, Nagy-Pölös Andrea néprajzos muzeológus-fazekas (1011 Budapest, Fő utca 6., T: +36/70/903-9376) ad. polos.andrea@hagyomanyokhaza.hu

Vasi Hegyhát - Rábamente