Ezer apró csoda földje

Csehi Csodás Tájoló

Csehi Csodás Tájoló ????????????☝2023-ban is!
Október 7-én szombaton 10:00-18:00 óra között Csehiben két helyszínen: a Csehi-hegyen és a Csehi Szabadidőparkban a VI. Hegyháti Tájoló keretében!
Részletes program:
Csehi Szabadidőparkban⛳️ (Faluközpont) a Tájoló egész ideje alatt:
???? Süsd meg a saját kürtősöd! ????– A saját sütésedhez a tésztát, ízeket, eszközök használatát biztosítjuk. Megmutatjuk, hogy süss, hogy forgass, hogy finom, szép és ízes legyen a kalácsod! Te hozd a kreativitásod!
???? Én is akarok egyet! vásár ????– kürtőskalácsot, vadkovászos cipót; kovásszal kelt, húzott házi rétest és színes macaronokat is vásárolhatsz!
????„Tekints be Csehi Csodásba” Kertmozi ????– ismerj meg Bennünket és tevékenységünket, programjainkat, terveinket, az életünket – hangulatos filmvetítés egész nap.
????Csehi sütivásár: ????Csehi asszonyai kedvenc házi süteményeikkel várnak Benneteket!
Részvételedet jelezheted és foglalhatsz is itt: https://csehicsodasbolt.sumupstore.com/…/csehi-csodas…
Csehi-hegyen????:
????Szalmabálás hegyi piknik???? – termelői ízek a szabadban a Tájoló egész ideje alatt! Választhatsz helyszínt: ligetes gyümölcsöst, napos tisztást és a kihelyezett szalmabálákon madárcsicsergés és mezei virágok között falatozhatsz.
????Hagyományos gesztenyesütés???? –őszi színek, roskadozó gesztenyefák, vaskályha, ropogó tűz, forró vasedény, kormosan hulló gesztenyehéj, édes sült gesztenyeillat és a finom, ízletes, sült gesztenye…a Tájoló egész ideje alatt!
????Csehi Csodás Tanösvény – vezetett túra???? – a kényelmesen kb. 1 óra alatt bejárható kiránduló útvonal érinti a szilvást, a medvehagymást, a fenyvest, a gesztenyefákat, a kankalinost. A túravezető pedig olyan érdekes történeteket is elmesél, amiket még biztosan nem hallottál! A vezetett túra indul 11:00 órakor, 13:00 órakor és 16:00 órakor a Csehi-hegyen, a Csehi Csodás Tanösvényt bemutatva.
????Tanösvény-pontgyűjtő játék:???? keresd meg az elrejtett pontokat, válaszolj a kérdésekre; közben ismerd meg a Csehi-hegy növény- és állatvilágát! és ha ügyes vagy, csont nélkül megoldod, válassz egy kulcstartót, hűtőmágnest vagy kéken fogó tollat!
????Fröcskölős képfestés:???? fröcsköld ki a stresszt vagy a fantáziádat! hangulatot ad hozzá a nyugodt, zöld természet; készítsetek őrült absztraktot vagy csodás családi portrét… és vigyétek haza, tegyétek ki a falra!
????Szabadtéri Társasjátékok: ♟????sakkozz, malmozz a szabadban!
Részvételedet jelezheted és foglalhatsz is itt: https://csehicsodasbolt.sumupstore.com/…/csehi-csodas…
Hegyi Gasztro:????????
A Tájoló egész ideje alatt „Kicsi” és „Aeby” büfékocsink segítségével kínálatunkban megtaláljátok különböző ízekben a kovászos, nyújtott házi rétest. ????A vadkovásszal kelt, házi cipókat ????szintén különböző ízesítésben, melyekből kérhető Háztáji Tál 2 verzióban: zsíros-tepertős-hagymásan vagy húsos-kolbászos-sajtos-jólmegpakoltan!???? Édességként finom, saját őrlésű mandulából készült macaronokat kínálunk. Hűsíteni tudjátok magatokat ízletes házi szörpjeinkkel. ????Ha pedig egy kis lendületre van szükségetek, frissen őrölt kávéval is tudunk szolgálni!
A hegyi programból pedig elmaradhatatlan a hegyi borozás, a jó fröccsözés vagy a vidám pálinkázás!????
Részvételedet jelezheted és foglalhatsz is itt: https://csehicsodasbolt.sumupstore.com/…/csehi-csodas…
A két helyszín között közlekedhetsz:
????a hegyen földúton keresztül akár gyalog, túrázva jól kijelölt túraútvonalon!
???? óránként induló traktoros pótkocsin is! A helyek limitáltak, akár előre érdemes jelezni! A pótkocsira csak saját felelősségre szállhatsz fel és 12 éven aluliak csak szülői kísérettel! Traktorindulások: a faluból a hegyre: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30; a hegyről a faluba: 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00;
Részvételedet jelezheted és foglalhatsz is itt: https://csehicsodasbolt.sumupstore.com/…/csehi-csodas…
????vagy jöhetsz akár autóval és busszal is! Ingyenesen tudsz parkolni mindkét helyszínen!
Hogyan találsz el Csehibe?
????Szombathelyről 2 útvonalon és 3 időpontban induló buszjáratunkkal:
Részvételedet jelezheted és foglalhatsz is itt: https://csehicsodasbolt.sumupstore.com/…/csehi-csodas…
A falu közepén található „Szabadidőpark”-ot keresd és a „Csehi felső” buszmegállót! Kossuth u. 2.
Útvonalat is állíthatsz össze, hogy ide találj: https://goo.gl/maps/drK1KrpwjZUFLXmP6
Hogyan találsz el a Csehi-hegyre? A „Csehi-hegy” buszmegállótól Oszkó felé jobbra a második leágazás (a buszmegálló leágazásával a harmadik); kitáblázzuk! GPS: itt kell lefordulni a főútról: 47.027413, 16.928209; GPS: a tanösvény bejárata: 47.030491, 16.927138
Útvonalat is állíthatsz össze, hogy ide találj: https://goo.gl/maps/ZEKkpv5VwRX2HWof8
A rendezvény ingyenesen látogatható egész idő alatt! ????????????

Vasi Hegyhát - Rábamente