Ezer apró csoda földje

Csodaszarvas Tájpark

Kapcsolat

Rábahídvég,
035/18 hrsz.
9777
GPS:
47.06710575495787, 16.730000544156223
A tájjellegű udvar az Őrségi porták jegyeit hordozza, beoltva Hegyháti és Göcseji népi jelleggel. Ahogy a pajtatetőn elhelyezett napkollektor, úgy az íjászkodás is megfér az ÖKO szemlélettel a Tájparkban. Így maradhat hiteles a hagyományőrzéssel való elkötelezettségében úgy, hogy a felnövő nemzedéket már a fenntarthatóság jegyében is neveli.

Részletek

„Hagyományok őrzése és életre keltése a modern kor fejlődésével lépést tartva”

A Csodaszarvas Tájpark létrehozását a tulajdonosok azon igénye alapozta meg, hogy a gyermekek és rajtuk keresztül a családok olyan szabadidős élményt kapjanak, amiben megjelenik a Rába-parti környezet adta természet közelsége, az épített környezeten keresztül a néprajzi örökség, a szolgáltatásokon keresztül – íjászat, népi játékok, horgászat, kézművesség, táncház- pedig az érték- és hagyományőrzés. Ezen keretek között iskolai osztálykirándulásoknak és nyári táboroknak ad helyet a Tájpark, de a napi látogatók, szállóvendégek, céges csapatépítések résztvevői is élvezhetik egész éven át a széleskörű szolgáltatásokat – éttermi szolgáltatástól az erdei drótkötélpályáig.

A Csodaszarvas Tájpark szerencsés természeti adottságait kihasználva, 16 hektáron tudja bemutatni a kiépített tanösvényen keresztül az értékeit: a baromfiudvar, a nyúlkert, a nagy karám az őshonos állatokat szemléltetik, megmutatva a régmúlt állattartási szokásait, a mai kor rendszereivel. Állatsimogató, vadaspark, disznóárok és bivaly rezervátum várja az ide érkezőket.

Nézze meg kedvcsináló videónkat:

Vasi Hegyhát - Rábamente