Ezer apró csoda földje

Vízitúra-ajánló: A Rába hullámain

A kétnapos kenutúra során megismerheted a Rába folyó élővilágát, mesés ártereit és a folyóparti települések hangulatát. A Rába kanyargós, vadregényes mivolta miatt kedvelt úti cél a vízitúrázók körében. A gazdag növény- és állatvilág, valamint az ártéri ligetek könnyen ámulatba ejtenek. A túra kiindulópontja a csákánydoroszlói Vízi Vándor Látogatóközpont, ahol izgalmas interaktív kiállítással várnak. A helyi egyesület túravezetőt is tud biztosítani, ha inkább egy tapasztalt vízitúrázóval kelnél útra.
A Csákánydoroszló és Körmend közti szakaszon lassan tudsz lecsorogni, miközben élvezheted a madarak énekét és a levegő frissességét. Körmenden egy kialakított kikötőhelyen tarthatsz rövid pihenőt, vagy egy gyors kiszállóval megtekintheted a Batthyány-kastélyt. A Körmendi Bárkaház éjszakára is menedéket biztosít, így itt kényelmesen pihenheted ki a nap fáradalmait.

A másnapra tervezett, Körmendtől Rábahídvégig tartó szakaszon csendesebben, viszont csodás természeti környezetben folyik a Rába, amely mentén több kiépített kikötő és táborhely is található. Rábahídvégen két helyen is kiköthetsz, a falu központjában található hídnál vagy néhány száz méterrel korábban, a Csodaszarvas Tájparknál, ahol feltöltődhetsz a kétnapos kaland után. 

 

Túraútvonal: 1. nap: Csákánydoroszló – Körmend, 2. nap: Körmend – Rábahídvég

Túratípus: vízitúra

Táv: 1. nap: 10 km, 2. nap: 15 km 

Időigény: 3-4 óra/nap

Túra besorolása: könnyű; vadvíz

 

Vasi Hegyhát - Rábamente